Kuzr pečení kváskového chleba

Kdy a kde?

Pečeme u nás v Bezobaláči pravidelně, většinou v sobotu, někdy i každých 14 dní. Ohledně aktuálních termínů napište Ondrovi na e-mail níže, nebo mrkněte do našich Facebook eventů (klik tady). Kurz trvá od 9:00 do 12:00 hodin.

V příjemném prostředí bezobalového obchůdku si můžete pak zakoupit i mnohé dobroty a také vše pro pečení chleba, nebo jiného kváskového pečiva. Každý nový pekař od nás dostane slevu 10% na celý nákup.

Cena workshopu je 500 korun.


Jak se přihlásit?

Jednoduše, stačí napsat na e-mail: okrajcar@email.cz

1_347239276_259999503176629_4506868204805446251_n

 

Pro koho workshop kváskování je?

Tenhle vymazlený kurz se hodí nejvíc pro ty, kteří si myslí, že kváskování je časově náročné a komplikované. A pro ty, kteří se obávají, jestli se dokážou postarat o kvásek. U nás totiž zažijete, jak je to snadné, rychlé, nekomplikované a navíc neskutečně dobréNeztratí se ale ani milovníci kváskového pečení, kteří by s kváskem rádi pekli i sladké dobroty, ale ještě trochu váhají.

 

Untitled design-7

 
Kdo workshop povede?

Ondřej Krajcar, kváskovému pečení se věnuje už dlouho a aktivně. Vyzkoušel spoustu receptů s použitím různých mouk a různých způsobu přípravy kváskového těsta, a to i takové kousky jako rohlíky, bulky, veky, bezlepkové pečivo, pizza, palačinky, bábovky, dorty, dezerty, nebo pomazánky. 
Jistý čas udržoval více druhů kvásků a to nejen žitný, ale i rýžový, kukuřičný, pohankový nebo špaldový. Dnes ho naplňuje hlavně hlavně pečení chleba z kvásku ve skleněné zapékací míse bez hnětení s kombinací více druhů mouk. Baví ho na tom zejména jednoduchost, díky které se v minulosti tradiční dovednost (jakou pečení chleba je) může opět dostat do našich běžných životů.
 
Na kurzu si projdete jak teorií, tak praxí. Vyzkoušíte si zadělávání těsta, překládání i samotné pečení. Součástí kurzu je i tištěný kompletní obrázkový postup od založení kvasu, přípravy těsta až po upečení bochníku. Dozvíte se vše o chlebu, o koloběhu kvasu, o zpracování těsta do mísy, do ošatky i do formy. 
 
Také se podíváte na životní cyklus kvásku, co se může přihodit a co dělat, když se to stane. Jak o kvásek pečovat a jak ho používat, jak a čím krmit. V čem je kvásek jiný oproti kvasnicím/droždí.
 
Můžete se těšit na vůni čerstvě upečeného kváskového chleba a po zchladnutí i degustaci. K propojení chutí si přineste i svoji oblíbenou pomazánku. 
 
Každý si může odnést sebou žitný kvásek, příjemný zážitek a vědomosti.
 

Ondra nabízí i praktickou konzultaci s každým z vás, můžete diskutovat a řešit vaše zkušenosti s kváskováním. Zodpoví vaše dotazy, dá doporučení a vše, co bude potřeba.

Untitled design-7

 

Co si vzít sebou?

Sebou si vezměte dobrou náladu, tužku, něco na poznámky, zástěru (pokud se budete chtít přidat k tvorbě) a obal na kousek chleba, který dostanete s sebou a hlavně naladěné chuťové pohárky. 

IMG_2290IMG_2127IMG_0165